fbpx
Menu Menu
0product(en)
Minikar

Geen producten in de winkelwagen.

Ons restaurant

Trattoria Filomena

ONZE OPENINGSTIJDEN

Zondag t/m donderdag van 12.30 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 22.30 uur

Vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 23.30 uur

Bekijk het menu
Hotel-Restaurant-Ardennes-Belges-Cuisine

Wie is Filomena ?

Laten we je een ontroerend verhaal vertellen: dat van de familie Petta.

Hotel-Restaurant-Ardennes-Belges-Cuisine

Ze kwamen uit Italië met moed en vastberadenheid om hun vijf kinderen een betere toekomst te bieden.

In 1970 verlieten Filomena en Michele Petta hun geboortestreek Castelmauro in Molise om in België een fatsoenlijke job te vinden en hun gezin groot te brengen. Het harde werk van Mr Petta als wegenwerker en het talent van Nonna Filomena als naaister wierpen hun vruchten af en brachten hun kinderen de liefde voor hard werken bij.

Ontdek hoe hun erfgoed leidde tot een ongelooflijk ondernemersavontuur…

Lees meer

De verschillende zones

Een reis door Italië

Centre-Bien-Être-Belgique-Restaurant

Angelo Sabatelli

Onze chef-kok, rechtstreeks uit Puglia

Angelo-Sabatelli

Angelo Sabatelli, geboren op 1 januari 1969 in Monopoli, een pittoresk dorpje aan de Italiaanse Adriatische kust, heeft over de hele wereld een briljante culinaire carrière opgebouwd. Op 13-jarige leeftijd begon hij te werken in een beroemd restaurant in Polignano a Mare, waar hij de kunst van het werken met vis perfectioneerde. Zijn passie voor koken leidde ertoe dat hij hotelmanagement ging studeren, waarbij hij een bijzondere voorliefde ontwikkelde voor het maken van Italiaans gebak. Zijn militaire dienst heeft hem de nauwgezetheid, aandacht voor detail en perfectionisme bijgebracht die zijn carrière hebben gekenmerkt.

Na jarenlange ervaring in Italië als souschef en chef-kok in gerenommeerde restaurants, kreeg Angelo Sabatelli zijn eerste Michelinster in restaurant Il Convivio in Rome, slechts acht maanden nadat hij het restaurant had overgenomen.

Daarna werd hij aangeworven voor prestigieuze internationale functies:

  • Hyatt Regency Aryaduta 5*L Hotel, Jakarta: waar hij chef-kok werd terwijl hij Engels leerde.
  • Grand Hyatt 5*L, Hong Kong: hij ging een nieuwe uitdaging aan door het Grissini Restaurant te managen.
  • 5*L Ritz-Carlton Hotel, Shanghai: hij kreeg de leiding over vier restaurants, waaronder het beste van de stad.
  • Hôtel One & Only Le Touessrok 5*L, Mauritius: hij neemt consultancyopdrachten aan.

Angelo Sabatelli keerde eindelijk terug naar zijn geboortestreek om zijn eigen restaurant, Angelo Sabatelli Ristorante, te openen in Putignano in Puglia. Dit met een Michelin-ster bekroonde restaurant is door de Guide Michelin geprezen om zijn culinaire uitmuntendheid. Je kunt hier meer te weten komen over zijn restaurant en zijn gegevens bekijken op de website van de Michelingids.

Bekijk het menu

Het familie-erfgoed van Nonna Filomena

De Petta Group werd opgericht in de jaren ’90 en bracht een aantal bedrijven samen in verschillende bedrijfssectoren.

In 2009 begon het hotelavontuur toen de familie ontdekte dat een failliete vestiging te koop stond. Zonder ziel en zonder duidelijke toekomst was het hotel een schaduw van zijn vroegere zelf. De familie werd verliefd op de plek en stelde zichzelf voor de uitdaging om het om te toveren tot een van de beste 4-sterrenhotels van België.

Sinds 2009 werden er een tiental renovatiegolven uitgevoerd om het huidige niveau te bereiken dat we u vandaag aanbieden.

Aan het hoofd van deze onderneming staat Pauline Petta, General Manager, die hulde wilde brengen aan de persoon zonder wie dit alles niet mogelijk zou zijn geweest: Nonna Filomena. De kapitein van het familieschip, een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen… De vrouw die haar vijf kinderen opvoedde terwijl ze onvermoeibaar werkte, de vrouw die hen de meest waardevolle Italiaanse waarden bijbracht, de vrouw die goddelijk goed kookte en aan wie we hulde brengen met deze Trattoria.

Een familie liefdesverhaal, boven alles…

Lees meer over La Trattoria